Ga maar spelen en geniet ervan!

Dinsdag 16 maart 2021

Ook dit is paardencoaching.

Ik zou zo graag meer willen ‘spelen’ in mijn werk, meer vrij willen zijn en niet alles zo serieus nemen. Oké ik heb een zeer groot budget-verantwoordelijkheid, een team mensen waar ik leiding aan mag geven en het werk is zeer uitdagend en ook heel pittig soms. En ….. ik realiseer me vandaag bij de paarden dat ik te vaak zo serieus ben en het ‘vrije kind’ in mezelf te weinig ruimte geef.  

Hij was de laastste deelnemer die een ervaring met het paard in de bak ging opdoen. Die ochtend had de groep al samengewerkt en in de middag stonden de persoonlijke vraagstukken centraal. Het was best emotioneel voor een aantal, als een spiegel vergrootte het paard de thema's van de deelnemers uit. 

De deelnemers wilde wat anders, dit is wat ik mis en dit is wat ik eigenlijk zou willen, meer het vrije kind in mezelf losmaken en er ook naar handelen. 

Voordat ik er goed over nadacht, zei ik tegen deze deelnemer: ,,ga de bak maar in en ik ga spelen met het paard. Ga maar doen wat je graag doet :) 

Wat er toen gebeurde is te zien in dit filmpje. Zijn intentie, positieve energie, blijheid en de één-punts-aandacht bracht deze deelnemer feilloos over op het paard. Wat een speelsheid en vrolijkheid zowel bij het paard als bij de deelnemer. Voor paarden zijn vriendschap, veiligheid en respect de belangrijkste basisbehoeften en dat is hier allemaal aanwezig. Zonder oordeel, samen spelen en samen leren door te zijn in het nu! En niet alleen in de bak tussen de deelnemer en het paard was deze joligheid en vrolijkheid voelbaar. 

In het nagesprek vertelde deze deelnemer over zijn motto: Love life. Have fun. Reach out. Be committed. Act. Do not give up. Vandaag heb ik 'm weer gevoeld en dit ga ik vasthouden, in mijn werk en zeker ook in mijn privé leven.

Kijk er met plezier naar! https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6777516466884407296/?commentUrn=urn%3Ali%3Acomment%3A(ugcPost%3A6777350373909823489%2C6777516427772534784)

Nieuwsoverzicht