Actief, dynamisch en energiek

Vrijdag 24 april 2020

Digitale Training

Hoe zorg je er nou voor dat je een digitale meeting, virtuele bijeenkomst of Zoom training, actief, dynamisch en energiek houdt? Binnen het Young Professional Program voor Neuf hebben we ervoor gekozen om het programma ook in deze Coronatijd zoveel mogelijk door te laten gaan. Zo ook de dag Netwerkbewust "Samenwerken" met in de middag een trainingsacteur. Was voor mij voor het eerst om een training in zijn geheel digitaal te verzorgen van 9.30 -16.30. Lang dus, zeker voor een digitale training.

Om de dag dynamisch en fysiek te houden hebben we over de dag verschillende energizers ingebouwd. De deelnemers kregen de van te voren de opdracht om zelf na te denken over een energizer op afstand, voor de energie, humor, fysieke inspanning en daarn een leeg hoofd om vervolgens weer fris verder te gaan!

De energizer die ik inbracht, was het leren 'jongleren' (de metafoor van het loslaten). Stap voor stap leren 'jongleren' in steeds een korte dynamische break van 5 minuten. Zet een energiek en ritmisch liedje op, bijvoorbeeld Jammin van Bob Marley en Los-laten maar. Echt een aanrader om je digitale meeting energiek en levendig te houden! Ik ben positief verrast over het resultaat op afstand, ook het werken met een trainingsacteur. Inspannend en intens, maar met veel waardevolle inzichten voor de deelnemers en daar krijg ik ook heel veel energie van! Deze onzekere bizarre Coronatijd brengt ook creatieve en mooie dingen met zich mee.   

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6659438199926071296/

Nieuwsoverzicht